Dnes to u nás v BLINKRU na Salonu pěkně rozjedeme - souboj básníků A. Marhoula a O. Hníka, 15 litrů boršče, 15 litrů vína

24.11.2014 08:08

Třetí večer Literárního salonu BLINKR, který proběhne dnes v pondělí 24. listopadu od 18 hodin v sídle Vydavatelství BLINKR, ve Španělské 6, Praha 2-Vinohrady, a odehrává se pod záštitou Obce spisovatelů ČR ve spolupráci s literárními kluby Dialog na cestě (Praha) a Středočeského klubu spisovatelů, bude ve znamení poetické show. Tedy "Souboje básníků" Aloise Marhoula a Ondřeje Hníka. Myšlenka originálmího duelu dvou významných soudobých tvůrců české poezie vznikl na základě pravidel řeckých olympijských her, v nichž soutěžili nejen sportovci, ale i básníci a rétoři, neboť antický ideál lidského rozvoje spojoval vývoj fyzický i duchovní. Tradiční diskusní téma má tentokrát motiv "Osobí svoboda jednotlivce".

Snímek z říjnového salonu Blinkru (zleva Felix Boom, Radim Uzel a předseda Obce spisovatelů Tomáš Magnusek) dokumentuje pohodu. Věříme, že bude i dnes.

Společensko-gastronomické téma má tentokrát náplň v boršči se čtyřmi druhy masa, který uvařil hostitel a prozaik Felix Boom, autor mj. Kuchařky osamělého muže. Catering včetně vína je zdarma, vstupné se neplatí. Doufáme, že 15 litrů originálního boršče z pěti kilogramů prvotřídního masa, slovenských farmářskýcvh klobás, čtyř kilogramů čerstvé zeleniny a skvělých ingrediencí, postaví nejen lžíci do pozoru, ale zastaví i na chvíli život, jehož příjemné chvíle strávíte s námi ve velké pohodě. Vína bude stejné množství jako boršče - 15 litrů, bílé, růžové i červené. "Rozchod" salonu je až po vyčerpání zásob, dřívější odchod se nepřipouští.

Oficiální pozvánka viz (klikni)