Román LEPŠÍ SVĚT byl přihlášen do soutěží Česká kniha roku a Magnesia Litera

26.01.2014 23:36

Přijal jsem s potěšením, že můj román LEPŠÍ SVĚT, který vyšel v listopadu roku 2013 (napsal jsem ho pod pseudonymem Felix Boom, který užívám od roku 2010), přihlásilo naše Vydavatelství BLINKR s.r.o., do prestižních soutěží ČESKÁ KNIHA ROKU a MAGNESIA LITERA (v kategorii prózy).

Česká kniha roku je autoritativní anketou pod záštitou Ministerstva kultury ČR , která se týká výhradně beletrie, je napojena na zahraniční vydavatele. Magnesia Litera je vícerozměrný komerční projekt s devíti kategoriemi a vysokým renomé.

K nominacím se BLINKR s.r.o. odvážil, neboť k přihlášení románu LEPŠÍ SVĚT byl neformálně vyzván, jinak bychom nenašli tu odvahu, neboť BLINKR s.r.o. vykonává vydavatelskou činnost teprve zhruba dva a půl roku a je skromnou společností rodinného typu. Vážíme si této výzvy.

Je to však jen začátek. Uzávěrka soutěže Magnesia Litera byla 10. ledna 2014 a obvykle v dubnu je vyhlášena užší nominace, která se v případě prózy týká obvykle šesti povidkových či románových knih. Uzávěrka soutěže Česká kniha roku, v níž společně soutěží beletrie z oboru prózy a poezie, byla 24. ledna. V prvním kole bude nominováno 14 knih, ve druhém jen 5 knih, Vítěz bude určen až v den vyhlášení. Přihlášeno bylo celkem 99 beletristických děl. 

Přijímáme tuto účast s velkou pokorou.

Aktualizace k 10. 3. 2014: Román Lepší svět se nedostal do užších nominací soutěží Magnesia Litera a Česká kniha roku. Inu což, jsem vlastně začínající beletrista.